Borrell dergon Escobarin ne Kosove – ja cila eshte arsyeja


Borrell dergon Escobarin ne Kosove – ja cila eshte arsyeja

Bashkimi Europian ka konfirmuar për Klankosova.tv, vizitën në Kosovë, të për,faqësuesit spec,ial të BE-së Miroslav Lajçak.Në përgjigjien e dhënë nga zyr,tarja për shtyp e Bashkimit Europian për Poli,tikën e Jashtme, Paloma Hall Cabalero, thuhet se këtë vizitë të Lajçak në Kosovë por edhe në Serbi, e kërkoi përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Josep Borrell.Kësaj vizite pritet t’i ba,shk,ohet edhe emi,sari special amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar.”Në takimin e Dialogut të Nivelit të Lartë të enjten e kaluar, të dyja palët ranë dakord të vazhdo,jnë diskutimet. Në vazhdim të takimeve të javës së kaluar, Përfaqësuesi i Lartë Borrell i ka kërkuar Përfaqësuesit Special të BE-së Miroslav Lajçak që të udhëtojë në Kosovë dhe Serbi këtë javë (24-25 gusht 2022) në mënyrë që të avancohet drejt një zgjidhjeje të pëlqyeshme recip,rokisht për të shma,ngur ten,si,onet e reja në terren. Në misionin e tij, atij do t’i bashkohet edhe Përfaqësuesi Spe,cial i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor dhe Zëvendës Ndihmës Sekretari Gabriel Escobar”.