TRONDITESE/ Per gjysme viti, Vjosa Osmani dhe kabineti i saj i bënë “rrush e kumbulla” mbi 75 mijë euro

TRONDITESE/ Per gjysme viti, Vjosa Osmani dhe kabineti i saj i bënë “rrush e kumbulla” mbi 75 mijë euro.Për gjysmë viti, Vjosa Osmani dhe kabineti i saj i bënë “rrush e kumbulla” mbi 75 mijë euro.Presidenca e Kosovës ka publikuar shpenzimet për periudhën janar-qershor 2022.Sipas të dhënave zyrtare që ka publikuar Presidenca e Kosovës për shpenzimet e gjashtë muajve të parë, del se presidentja Vjosa Osmani së bashku me anëtarët e tjerë të presidencës ka shpenzuar gjithsej 75 mijë e 226.93 euro, shkruan Demokracia.com.Sipas të dhënave, për akomodim gjatë udhëtimeve zyrtare jashtë vendit, presidentja Vjosa Osmani dhe kabineti i saj për këtë periudhë kohore ka shpenzuar 12 mijë e 658.64 euro.Ndërkaq për biletat e udhëtimeve zyrtare jashtë vendit ka shpenzuar 48 mijë e 968.70 euro.Keq presidentja Osmani nuk ia ka lënë as me shpenzime për karburant. Sipas këtyre të dhënave për 6 muaj presidentja Osmani ka shpenzuar 9 mijë e 86.5 euro, shkruan më tutje Demokracia.com.


Ndërsa për dreka dhe darka zyrtare presidentja Osmani ka shpenzuar 3 mijë e 455.09 euro.Në këto të dhëna bëhet e ditur se për koktej protokollar me rastin e Javës së Gruas, Zyra e Presidencës ka shpenzuar 1 mijë e 58 euro.Në total shuma që ka shpenzuar presidentja Vjosa Osmani dhe kabineti i saj prej 19 anëtarësh për gjashtë muaj kanë shpenzuar hiq më pak se 75 mijë e 226.93 euro.Po ashtu, Zyra e Presidencës është përkujdesur që të publikoj edhe të dhënat e administratës, ish-presidentët dhe Këshilli Konsultativ për Komunitete.Sipas këtyre të dhënave për tre muaj administrata, ish-presidentët dhe Këshilli Konsultativ për Komunitete kanë shpenzuar 10 mijë e 929.27 euro.

E FUNDIT/ Vuçiq shkon te krerët e kishës për t’iu raportuar për takimin me Kurtin

E FUNDIT/ Vuçiq shkon te krerët e kishës për t’iu raportuar për takimin me Kurtin.Presidenti serb Aleksandar Vuçiq e ka takuar patriarkun serb Porfirije dhe peshkopin Irinej për t’i njoftuar për takimin me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti të enjten në Bruksel.Vuçiq ashkoi atje pas takimit me përfaqësuesit e strukturave ilegale të tij në Kosovë të dielën.“Së bashku shprehëm shpresën se si vend dhe popull do të kemi forcën për t’u rezistuar të gjitha presioneve, për të ruajtur emrin dhe mbiemrin serb në Kosovë, si dhe shtetësinë serbe”, ka shkruar Vuçiq në llogarinë e tij në Instagram.Me vete Vuçiq e kishte edhe ministrin e Financave, Sinisha Mali.

Dardan Molliqaj drejtuar Kurtit dhe Bislimit pse po heshtni dhe çfarë po fshehni nga takimi me Vuçiqin?

Dardan Molliqaj drejtuar Kurtit dhe Bislimit pse po heshtni dhe çfarë po fshehni nga takimi me Vuçiqin?Molliqaj pyet Kurtin dhe Bislimin pse po heshtin dhe çfarë po fshehin nga takimi me Vuçiqin.Kryetari i Partisë Socialdemokrate (PSD), Dardan Molliqaj, ka drejtuar kritika të shumta ndaj kryeministrit Albin Kurti dhe zëvendësit të tij, Besnik Bislimit në lidhje me takimin e fundit në Bruksel me presidentin serb, Aleksandar Vuçiq në kuadër të dialogut.Më 18 gusht në Bruksel u zhvillua takimi i radhës ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në kuadër të dialogut për normalizimin e marrëdhënieve, shkruan Demokracia.com.Por Qeveria e Kosovës vetëm përmes një njoftimi sipërfaqësor njoftoi për takimin që kryeministri Albin Kurti e zhvilloi në Bruksel me presidentin Aleksandar Vuçiq, përderisa ky i fundit gjatë së dielës ka dhënë detaje nga takimi i 18 gushtit.Për këtë, Kurti ka marrë kritika nga ish-sekretari organizativ i Lëvizjes Vetëvendosje, Dardan Molliqaj.Molliqaj i cili tash është kryetar i PSD-së, ka kritikuar Kurtin dhe Bislimin që nuk kanë dhënë detaje, përderisa një gjë të tillë e bëri Vuçiqi.Ai përmes një postimi në profilin e tij zyrtar në rrjetin social Facebook, ka thënë se me këtë heshtje që Kurtit dhe Qeverisë nuk është e drejtë që popullit t’iu thuhet që po ndikohen nga “mediat armike”, pasi që delegacioni kosovar nuk jep asnjë llogari e as informacion.“Një vit e gjysmë, prej se ka filluar dialogu me Serbinë, themelon edhe kohën kur nisi tretja e Kuvendit dhe humbi rëndësia e llogaridhënies ndaj qytetarëve. Duke e marrë si të mirëqenë mbështetjen blanko që opozita parlamentare i dha procesit të dialogut, arroganca e pushtetit nuk pyet për gjë. Madje, nuk ka as simulim të transparencës. Kurti hesht, Bislimi hesht. Çka po heshtin shtrohet pyetje?”, ka shkruar ndër të tjerash Molliqaj, përcjell Demokracia.com.Reagimi i plotë i Molliqajt, pa ndërhyrje:

https://www.facebook.com/dardanmolliqaj2/posts/pfbid028GzJ7YgwUepHMZ8oeEG5yr9LFCCyjhCRdnAh53jrAs4wq8279xyydztPieCU1uKtl

E pranon Daçiq, pa kete marreveshje te nenshkruar nga Hashim Thaçi Kosova do ishte shume moti shtet i kompletuar

Kreu i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiq, ka folur për mar,rëve,shjen e parë në mes të Kosovës dhe Serbisë të arr,itur në Bruksel në vitin 2013, e cila mban edhe fi,rmën e tij dhe të ish-kryeministrit Hashim Thaçi. Sipas Daçiqit, në rast se s’do të arri,hej një marr,ëve,shje e tillë atëherë “Kosova do të ishte një shtet i kompletuar dhe i nj,ohur”, shkruan Rtv.rs.Kështu ka dekalruar Daçiq për ag,jenci,në serbe të laj,m,eve “tanjug”, duke thënë se marr,ëves,ja e Brukselit ishte m,ks,imum,i i mundshëm për t’ua rr,itur në atë kohë.Tutje ish-kryeministri i Serbisë ka thënë se Serbia a,ktual,is,ht dëshiron shumë më shumë të drejta për popullin serb që jeton në Kosovë.

“Nëse atëherë nuk do të kishim ma,rrë,vesh,jen e Brukselit, jam i si,gurt se Kosova do të kishte kohë që ishte kompletuar si shtet i njohur ndër,kombët,ari,sht dhe pyetja e madhe do të ishte se a do të kishte fare serb atje”, ka thënë Daçiq.Daçiq ka folur edhe për atë se sa pa,lët i kanë përm,bus,hur marrëveshjet që dalin nga neg,oc,i,atat e Brukselit. Ai ka përmendur çës,ht,jen e Aso,cia,cio,nit, duke thënë se tashmë A,sociac,ion,i s’është punë e Prishtinës por e ndërmjetësuesve, që sipas Daçiqit e kanë për detyrë t’i bëjn pre,si,on Prishtinës për the,mel,imin e tij.

Gjenerali Clark po hallakat Ballkanin me deklaraten e tij per Kosoven – “Kosova nuk duhet te brengoset SHBA dhe NATO perkujdeset per…”

NATO dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës përk,ujdesen për mb,roj,tjen e te,rrit,orit e Republikës së Kosovës. Kështu ka dek,laruar ish-gjenerali amerikan Wesley Clark, pas pyetjes së gazetarëve rreth deklarimeve të cë,nim,it të sigu,ris,ë në vend.Këto komente Clark i bëri pas ta,ki,mit që z,hvill,oi me kryeministrin, Albin Kurti.“NATO është pre,ze,nte në Kosovë. Ambasadori amerikan (Jeff Hovenier) është njeri i mirë dhe po punon shumë”, u shpreh ai.Kujtojmë se ish-gj,ene,rali ishte per,so,ni që ud,hëho,qi fus,hat,ën e bo,mbar,dimev,e të NATO-s më 1999 që zgjati për 78 ditë dhe e cila ku,lmoi, me çl,irim,in e Kosovës dhe lar,gi,min e tru,pa,ve serbe.

Shkrimtari gjerman po hallakat gjithe boten me librin e tij qe botoi per Shqiptaret. Ja per cfare behet fjale ne liber

Shekulli nē mes tē vitit 1750 deri 1850 ishin vite tē njē diver,iteti ortografik tē mre,kullueshēm nē Shqipēri. Nē kētē periudhē, gjuha shqipe po shkruh,ej nē gati dhjetē alfabete, njē rekord ky pēr atē kohē dhe gjuh,ēt evropiane.Dhe kēto alfabete ka vendosur qē ti studiojē e ti sjellē nē njē libēr studiu,esi i shqipes, Robert Elsie. Edhe njē libēr tjetēr qē sapo botova, mbi alfabetet e shqipes. Rreth viteve 1750-1850 gjuha shqipe u shkrua nē jo mē pak se dhjetē alfabete tē ndryshme.Sigurisht njē rekord pēr njē gjuh,ē evropiane! Ja i keni kētu, ka shkruar Elsie derisa ka prezant,uar librin 117 faqēsh Albanian Alphabets Borrowed and Invented,Libri prezanton kētē laram,ani gjuhēsore, nga dokumentet mē tē hershme deri te fillim,i i shekullit 20tē. Adaptimet kanē ndodhur nga alf,abetet latine, greke, arabe dhe alfabeti cirilik, dhe çka ēshtē mē e rēndēsishme, edhe krijimi i njē sistemi lokal i tē shkruarit.Disa prej alfab,eteve sot janē harruar madje edhe nga vetē shqiptarēt. Sipas librit, alfabetet nē fjalē janē alfabeti i Gregorit nē Durrēs, alfabeti i Dhaskal Todhrit, i Jan Vellarēs, i Naum Veqilharxhit, dhe mē pas alfab,etet mē tē vogla si ai i Papa Totasit, Vezo Bey dhe Konstantinit tē Beratit.

Nazim Bllaca ishte piun i UDB-se dhe BIA-s serbe – Kjo komunikate e Vetevendosjes e vitit 2009 ku i dilte ne mbrojtje Bllaces po habit gjithe Kosoven

Bllaca doli sp iun serb, por ja komunikata e VV-së e vitit 2009 ku a kju,zo nte Thaçin për Bllacën.Nazim Bllaca doli në she,shin e Prishtinës duke pretenduar se është a gje,nt i SHIK-ut dhe ka marrë pje,së në shumë eIim ini,me. Fillimi,sht shumëkush i bes,oi. Por 10 vite pas, u zbulua se ai ishte a gje,nt i BIA-s i re krut,uar para viteve 2000. Nofka e tij në shë rbim,in sek,ret serb ishte “Takozvani Veza” apo në shqip lidh,ja.Në vitin 2009, Lëvizja Vetëvendosje e kishte lë,shuar një komunikatë ku a kjuz,on te Kryeministrin Thaçi për a gjen,tin Nazim Bllaca. Ja komunikata e plotë:Lëvizja VETËVENDOSJE! 2009 Bishti i Kh,rim jit

Ka më pak se një javë që kur opinio,ni gjithëshqiptar është elektri,zuar skajshmërisht nga një mori ngjarj,esh që në qendër e kanë kh,ri mj,in e organizuar të pasIufj,tës në Kosovës. Filloi në Kuvend dhe po vazhdon me perso nazhe të shumëpërfolura, që po a kjuz,oh en mes vete për eIimi, nim e, tr ortjura, e haraçe. Janë çuar i madh e i vogël të bëhen pjesë e këtij spektakli. Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi, doli e tha se ra,sti Bllaca e ka kc ërj,ënuar “sigurinë nacionale”! Kaq të r ezs,ikshme ai asnjëherë nuk i ka kons,ideruar strukturat paralele të Serbisë, të cilat ditë e natë puno,jnë kundër sigurisë sonë nacio,nale dhe pava,rësisë së Kosovës. Kurrë më parë Hashim Thaçi nuk është shërb,yer me një fjalor kaq dramatik të r ezs,ikshmëri,së, madje as kur Kosovës iu ka IIën kufijtë më 19 shkurt 2008, dy ditë pas shpa,lljes së pavarësisë. Por tash që ka fi,lluar dalja në skenë e kh,rjim eve të Shërbimit të tij Personal të Inteligjencës që prej vitit 1999, dhe vetëm tash kur persjonat të cilët e rrethojnë atë, kanë fillujar të ndjehen të pasigurt për shkak të bëmjave të tyre pas Iufj,tës, Kryeministri ka filluar të shqetësohet. R ezs,ikim,in e Kosovës ai nuk e sheh kaq të shqetë,sues sa mundësinë e r ezs,ikim,it të pushtetit personal.

Personat për të cilët po flitet janë ata që e kanë l,ënë Kosovën pa ush tr,i, sepse u mjaftojnë bandat e tyre kla,nore. Ata e kanë lënë Kosovën pa Shërbim Intel,igjent, sepse kanë shërbimet e tyre partiake. PDK, LDK, AAK, LDD etj – që të gjit,ha i kanë shërbimet e tyre part,iake, në krahasim me të cilët ky i shtetit të Kosovës është veçse një lojë fëm,ijësh. Këto shërbime inform,ative partiake nuk merren me interesat e sigu,risë së shtetit të Kosovës, por me mbro,jtjen e interesave grupore e partiake të biznes,it e kh,rjimi t të or ganij,zuar, duke mos zgjedhur mje,tet. Prania ndërkombëtare (EU LE,X-i tash ashtu sik,urse UN MI,K-u dikur) gjithnjë e ka ditur kët,ë gjë, por ka zgjedhur të bash,këjetojë me këto shër,bime kh,rij,mina le.

Turp i madh nga kjo qe sapo u zbulua. Dalin ne pah sekretet tronditese te ish presidentit Hashim Thaci

SKANDALOZE/ Turp i madh nga kjo qe sapo u zbulua. Dalin ne pah sekretet tronditese te ish presidentit Hashim Thaci.Ish-deputeti Milaim Zeka ka drejtuar akuza ndaj Lëvizjes Vetëvendosje dhe krye.ministrit Albin Kurti.Ai ka theksuar se vitin e kaluar kryeminsitri Albin Kurti e ka publ.ikuar një mar,rëveshje që sipas tij ishte “Top- sekret” ndërmjet NATO-s dhe Qeverisë së Kosovës.”Këta harambashët e Vetëven,dosjes e kanë publikuar mar,rëveshjen sekrete ndër.mjet ish- kryeministrit Hashim Thaçi dhe sekretarit të përgjithshëm të NATO-s, Rasmu,ssen, për shkuarjen e FSK-së në veri të Kosovës”, tha ai në emi.sionin “Politiko”.Sipas tij, mediat në Kosovë kanë bë,rë një punë të jashtëz.akon,shme me publikimin e skan.dalit të Qeverisë për mos nënshkr,imin e kontratës për pran,imin e 500 mijë vak.sinave .

Albin Kurtit i vjen ky paralajmerim nga gjenerali Shqiptar – Ja kurthi qe po pergatitet

Albin Kurtit i vjen ky paralajmerim nga Gjenerali Shqiptar – Ja kurthi qe po pergatitet.Intervistë me njohësin e çështjeve ushtarake dhe të sigurisë, gjeneral Ramadan QehajaQehaja: Ko,sova vështirë se do të ketë gjasa sivjet që të kalojë në INTERPOL.Gjenerali, njëherësh njohësi i çështjeve ushtar,ake dhe të sigurisë, Ramadan Qehaja, ka thënë në një intervistë për gazetën “Bota sot” se Kosova po kalon nëpër sfida të rënda, të cilat po e rrisin ,nivelin e pasiguris,ë në vend. Ai ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës punë maksimale dhe vigjilencë, pasi ai ka para,lajmëruar se Albin Kurti do të përballet me sfida të papreceden,ta të sigurisë..

TURP – Ish presidenti serb: “Nese serbet ne Kosove nuk jane te sigurt, ne do dergojme trupat tane qe ti ruajne ata”

SKANDALOZE/ Ish presidenti serb: “Nese serbet ne Kosove nuk jane te sigurt, ne do dergojme trupat tane qe ti ruajne ata”-Tomislav Nikoliç ka thënë se “Serbia është e gatshme për të dërguar fo,rcat e arma,tosura serbe në Kosovë, nëse rrezikohet popullata serbe atje”.“Nëse nuk ndihen te sig,urt serbët ne kosov, po”, tha Nikolic në pyetj,en nëse Serbia është e g,atshme të dërgojë us,htrinë e saj në KosovëNikoliç pas takimit të Këshillit të Sig,urisë Kombëtare të U,shtrisë së Serbisë